Marjolein

Hoi allemaal,

Ik ben Marjolein Kok.

Sinds januari 2022 geef ik les bij Hondenschool Consequent. Misschien heb je me in 2021 ook al gezien op de hondenschool, toen liep ik stage voor mijn opleiding tot kynologisch instructeur (Martin Gaus Academie) die ik dit jaar hoop af te ronden.

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten op Hondenschool Consequent

Deborah

Dag allemaal,

Ik ben Deborah en ik geef sinds 2019 puppycursus bij Hondenschool Consequent.
Op de foto zie je mijn twee honden Senna en Kenzi.

Ellen

Hallo allemaal,

Ik ben Ellen van de Stelt. Sinds de zomer van 2019 ben ik trainer bij Hondenschool Consequent en sinds voorjaar 2020 volg ik een opleiding tot Kynologisch instructeur. Ik vind het een feestje om te zien hoe honden en hun eigenaren zich ontwikkelen gedurende de cursus. In 2022 heb ik mijn (tweede) diploma in de hondenwereld behaald, nu voor de opleiding tot kynologisch instructeur bij opleidingsinstituut Annorlunda. 

Ik woon in Vorden met mijn hond Tucker.

Ellen

Hallo, mijn naam is Ellen Pietersen. Samen met mijn man en twee zoons woon ik in het buitengebied van Zelhem, waar we lekker de ruimte hebben voor onze twee Oud Duitse Herders, Nobi en Sascha. Toen Nobi een pup was ben ik bij Hondenschool Consequent terechtgekomen. Hier hebben we samen alle cursussen doorlopen die er aangeboden werden, van puppencursus tot sport en spel en gehoorzaamheid. Gezien het reactieve gedrag van Nobi naar andere honden toe was dit niet altijd eenvoudig. Echter, dankzij de positieve trainingsmethode, waarbij me is geleerd om goed naar mijn hond te kijken en te handelen naar wat voor haar op dat moment het beste was, heb ik haar gedrag redelijk onder controle gekregen. Door deze manier van omgaan met Nobi, en nu ook met Sascha, zijn mijn honden echt uitgegroeid tot mijn maatjes.

Toen ik in 2014 gevraagd werd om als co-trainer bij Consequent aan de slag te gaan was ik direct enthousiast. In het begin betekende dit het begeleiden van de andere trainers bij diverse oefeningen. Gedurende de tijd groeide dit uit, via het uitleggen van diverse oefeningen tijdens een les en onder begeleiding van de andere trainers lesgeven, tot zelfstandig lesgeven. Ik doe dit met veel plezier. Wat mij motiveert in het lesgeven is wanneer ik zie dat de cursist en hond gedurende de cursus beter contact met elkaar krijgen, dat ze elkaar beter gaan begrijpen, en het voor beiden daardoor alsmaar leuker wordt om samen dingen te ondernemen.

Ik zie jullie graag bij Hondenschool Consequent!

Catharina

Trainer

Hallo, mijn naam is Catharina van Beek. Ik woon met mijn man en 2 zoons in Zevenaar. Het is iedere week een eindje rijden naar het veld in Toldijk maar dat heb ik er graag voor over. Ik heb zelf met verschillende honden bij hondenschool Consequent getraind en de manier van lesgeven maar vooral ook de sfeer tijdens en na de lessen heeft mij altijd heel erg aangesproken. Toen ik gevraagd werd om eerst als co-trainer mee te gaan lopen en later om de theorie te gaan leren om vervolgens zelf les te kunnen geven hoefde ik daar niet lang over na te denken. Het is een feestje om op het veld te staan en iedere week de vorderingen van cursisten en honden te zien. Zelf train ik nog meerdere keren per week met mijn Spinone, Zarah. Mijn doel is om met haar jachthonden proeven te gaan lopen en na anderhalf jaar intensief trainen ga ik komend seizoen kijken of er een eerste diploma inzit. Ik hoop mijn passie voor het trainen met honden over te kunnen brengen. Graag tot ziens bij Hondenschool Consequent!

Bert

Trainer

Hoi, mijn naam is Bert Holtvluwer. In  2003 ben ik samen met mijn dochter Jolyn Holtvluwer bij de hondenschool als trainer begonnen. De eerste paar jaren verzorgden wij samen de Behendigheidstraining. Later ben ik les gaan geven aan cursisten die de A en de B trainingen volgden. In 2009 heeft Jolyn de hondenschool overgenomen van Theo Cornelissen. Het was wel even wennen voor mij dat Jolyn nu niet alleen maar meer een collega is maar dat ze nu ook de leiding heeft. Op de achtergrond mag ik zo af en toe wat adviezen geven….. En voor het mollen vangen ben ik ook goed. Het is bijzonder en erg leuk dat vader en dochter een gezamenlijke hobby uitoefenen. Voor mij is het les geven een ontspanning. Even weg uit de dagelijkse sleur en lekker in de buitenlucht op het hondenveldje in de Toldijk. Een belangrijke drijfveer om te les te geven is dat ik gemotiveerd wordt door mij eigen cursisten. Na een aantal lessen zie je dat zij resultaten boeken in het omgaan met de hond omdat ze meer en meer inzicht krijgen hoe zo’n beestje instinctief reageert op het gedrag en houding van de baas zelf. De baas leert veel over zichzelf maar zal zeker ook veel moeten weten over het ras en het natuurlijk gedrag van de hond. De passie, het enthousiasme, en het resultaat groeit met de week bij de cursisten. Valse honden bestaan niet. Honden die het vertrouwen in de mens zijn verloren bestaan wel. Het is mooi om te zien dat een hond altijd eerlijk is, niet veroordeelt, iedereen accepteert zoals hij/zij is. Hier kunnen wij als mens nog veel van leren.

Patricia

Hoi allemaal,

Ik ben Patricia ter Maat, trainer bij Hondenschool Consequent sinds 2015. Tijdens mijn opleiding tot Kynologisch Instructeur bij Dogvision/O&O heb ik hier stage gelopen en omdat ik het zo leuk vond ben ik er niet meer weg gegaan!

Ik vind het ontzettend leuk om eigenaar en hond te helpen elkaar te leren begrijpen en te vertrouwen en de band tussen hen te zien groeien. Ik vind het leuk om mensen te leren hoe hun honden te lezen en hoe gedrag aan te leren en verder uit te bouwen. Daarnaast kan ik er gewoon van genieten om ze samen plezier te zien hebben!

Zelf heb ik een Australische herder genaamd Flynn. Flynn is een vrolijke, actieve hond en dankzij hem leer ik nog steeds onwijs veel over hondengedrag, -training en -taal. Ik volg zelf dan ook cursussen met hem, maar ben eigenlijk altijd bezig om meer te leren over deze geweldige viervoeters. Flynn kenmerkt zich door tomeloze energie en enthousiasme. Op de foto moet ik hem vasthouden om te zorgen dat hij onze fotografe niet omver loopt!

Ik zie ernaar uit jullie te ontmoeten op Hondenschool Consequent

Tamara

Volgt

Jolyn

Eigenaar hondenschool, hondengedragsdeskundige, trainer

Sinds juni 2009 ben ik met veel plezier eigenaresse van Hondenschool Consequent. Hiervoor heb ik jaren als kynologisch trainer gewerkt op o.a. hondenschool Konsequent en Agility Club Achterhoek. Nou ja gewerkt.. het was eigenlijk meer een uit de hand gelopen hobby. Ik geef zowel groepscursussen als privétraining en gedragsbegeleiding. In 2008 heb ik mijn diploma als hondengedragsdeskundige behaald.

Het trainen met een hond begon toen als ik 12 jarig meisje labrador Toby kreeg. Ondanks dat ik jong was heb ik verschillende trainingen met hem gevolgd, de ene wat meer succesvol dan de andere 😉 Vanaf mijn 15e begon ik met het assisteren van de instructeurs op de hondenschool waar ik zelf ook lessen volgde en toen ik op 18 jarige leeftijd mijn Oud Duitse Herder Balou kreeg was het hek van de dam en wist ik dat ik van mijn hobby mijn werk wilde maken. Ik volgde ongeveer alle trainingen die ik kon vinden (o.a; gehoorzaamheid/obedience, flyball, agility, dog dance, rally O, apporteren, speuren, detectie, etc) en begon eigen groepen les te geven op hondenscholen waar ik tot dan toe assisteerde en lessen volgde.

Omdat ik vond dat ik naast mijn ervaring ook theoretisch kennis van zaken moest hebben volgde ik de opleiding ‘hondengedragsadviseur’ en in de jaren daarna volgde ik regelmatig bij- en nascholing om mijn kennis ‘up to date’ te houden. Uiteraard heb ik nog steeds aandacht voor nieuwe ontwikkelingen in ‘hondenland’ en volg ik nog regelmatig trainingen en workshops.

Samen met een fantastisch team begeleid ik wekelijks de deelnemers aan de cursussen op de hondenschool en kom ik bij mensen thuis voor individuele gedragsbegeleiding.

Ik hoop je snel te ontmoeten bij Hondenschool Consequent!