Puppy cursus

‘Want kleine hondjes worden groot’

Wist je dat de eerste maanden van een hondenleven bepalend zijn voor de rest van zijn leven? Tot de leeftijd van 12 weken zijn honden open, nieuwsgierig en kennen ze nog weinig angst. Daarom is het van groot belang om vroeg te starten met misschien wel het belangrijkste onderdeel van de opvoeding van je pup; de socialisatie.

Vanaf 8 weken zijn puppy’s bij ons welkom om deel te nemen aan de puppy cursus. Tijdens de eerste lessen zullen we middels zgn. ‘puppy gym’ oefeningen werken aan lichaamsbesef en stimuleren we verschillende zintuigen. Ook maken ze kennis met andere puppy’s wat tevens bijdraagt aan een goede socialisatie.

Vervolgens wordt er veel aandacht voor het opbouwen van goed contact tussen baas en hond en zal er veel tijd besteed worden aan beheersingsoefeningen om op deze manier een mooie basis te leggen voor de verdere opvoeding. Er is niet alleen veel aandacht voor de honden, maar minimaal zoveel aandacht voor jou als baasje. Wanneer jij begrijpt hoe je hond leert en wat hij middels lichaamstaal probeert te zeggen zul je ervaren dat het trainen steeds leuker wordt en beter gaat.

Naast het aanleren van sociale- en praktische vaardigheden wordt er uiteraard aandacht besteed aan onderwerpen zoals de zindelijkheid, benchtraining, het leren alleen thuisblijven, etc.

Onderdelen zullen o.a. zijn:

  • Herkennen van honden- lichaamstaal
  • Leren hoe je hond leert
  • Socialisatie (mensen, honden, materiaal, parcourtjes)
  • Impuls controle oefeningen (zelfbeheersing: voer, aan de lijn, etc)
  • Contact oefeningen
  • Gehoorzaamheidsoefeningen (zit, down, blijf, hierkomen, wandelen aan de lijn)
  • Hand-cue

De cursus bestaat uit 10 lessen.
In sommige gevallen stromen er tijdens de eerste lessen nieuwe pups in. In dat geval krijg je mogelijk extra gratis les. Je wordt hier uiteraard zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Kosten: 120,- euro

De puppycursus wordt zowel op de zaterdagochtend als op dinsdagavond gegeven.

Let op:
Vanwege de vele aanmeldingen die wij momenteel ontvangen, kan het op dit moment langer duren dan normaal voordat er plek is. Onze wens is dat wij iedereen binnen 4 weken na aanmelding kunnen laten starten maar momenteel lukt dit niet altijd. Daarom adviseren wij je om je zo vroeg mogelijk aan te melden voor deze cursus. 

Corona virus:
Wanneer we i.v.m. het corona virus aan niet meer dan 3 of 4 mensen tegelijkertijd mogen lesgeven, zullen wij dit organiseren door zowel de grote van de groepen, als de les duur te halveren.
Wanneer we i.v.m. het corona virus helemaal geen groepslessen meer mogen geven, wordt er overgeschakeld naar online lessen. We doen dit via ‘zoom’. Hierbij wordt de hand-out gebruikt, waarin alle oefeningen stap voor stap uitgewerkt zijn incl. trainingsvideo’s. Er wordt geen lesgeld gerestitueerd en lessen kunnen niet in ingehaald worden.