Puppy cursus

‘Want kleine hondjes worden groot’

Wist je dat de eerste maanden van een hondenleven bepalend zijn voor de rest van zijn leven? Tot de leeftijd van 12 weken zijn honden open, nieuwsgierig en kennen ze nog weinig angst. Daarom is het van groot belang om vroeg te starten met misschien wel het belangrijkste onderdeel van de opvoeding van je pup; de socialisatie.

Puppy’s kunnen starten wanneer ze tussen de 9 en 15 weken oud zijn. Tijdens de eerste lessen zullen we middels zgn. ‘puppy gym’ oefeningen werken aan lichaamsbesef en stimuleren we verschillende zintuigen. Ook maken ze kennis met andere puppy’s wat tevens bijdraagt aan een goede socialisatie.

Vervolgens wordt er veel aandacht voor het opbouwen van goed contact tussen baas en hond en zal er veel tijd besteed worden aan beheersingsoefeningen om op deze manier een mooie basis te leggen voor de verdere opvoeding. Er is niet alleen veel aandacht voor de honden, maar minimaal zoveel aandacht voor jou als baasje. Wanneer jij begrijpt hoe je hond leert en wat hij middels lichaamstaal probeert te zeggen zul je ervaren dat het trainen steeds leuker wordt en beter gaat.

Naast het aanleren van sociale- en praktische vaardigheden wordt er uiteraard aandacht besteed aan onderwerpen zoals de zindelijkheid, benchtraining, het leren alleen thuisblijven, etc.

Onderdelen zullen o.a. zijn:

  • Leren lezen van de honden- lichaamstaal
  • Socialisatie
  • Impuls controle oefeningen
  • Contact oefeningen
  • Gehoorzaamheidsoefeningen
  • Hand-cue
  • Hersenwerk

De cursus bestaat uit 8 lessen. Je krijgt les in kleine groepen van 4 deelnemers gedurende 45 minuten. Elke les heeft een thema met bijpassende oefeningen waar je in de week na de les thuis verder mee oefent. Je ontvangt tevens een hand-out waarin alle oefeningen uitgeschreven zijn én met links naar de filmpjes waarin de oefeningen voorgedaan worden. 
In sommige gevallen stromen er tijdens de eerste lessen nieuwe pups in. In dat geval krijg je mogelijk gratis extra les. Je wordt hier uiteraard zo snel mogelijk over geïnformeerd.

Kosten: 144,- euro

De puppycursus wordt zowel op de zaterdagochtend als op dinsdagavond gegeven.

Let op:
Vanwege de vele aanmeldingen die wij momenteel ontvangen,  kan het op dit moment langer duren dan normaal voordat er plek is. Daarom adviseren wij je om je zo vroeg mogelijk aan te melden voor deze cursus. Er is nu nog ruimte in de groepen die eind september starten. 

Corona virus:
Wanneer we i.v.m. het corona virus helemaal geen groepslessen meer mogen geven, wordt er overgeschakeld naar online lessen. We doen dit via ‘zoom’. Hierbij wordt de hand-out gebruikt, waarin alle oefeningen stap voor stap uitgewerkt zijn incl. trainingsvideo’s. Er wordt geen lesgeld gerestitueerd en lessen kunnen niet in ingehaald worden.