Jonge honden cursus

‘Puberstreken’ 

Inmiddels is basis gelegd door het volgen van de puppy of basis cursus. Maar soms lijkt het wel of de kleine schavuit alles vergeten is wat hij afgelopen periode geleerd heeft. Omdat hij alles wil zien, meemaken en overal bij moet zijn is contact maken ineens best lastig. En waar dat opspringen als pup best schattig was begin je je te realiseren dat de trainer eerder niet voor niets zei dat je dat gedrag niet moest belonen.. Kortom, het wordt tijd voor de jonge honden cursus!

Door veel oefeningen te doen gericht op het verbeteren van ‘impuls controle’, te blijven investeren in het contact en de onderlinge band en tevens te leren hoe je als baasje op de juiste wijze grenzen stelt helpen we jou deze lastige levensfase in het leven van de hond – de puberteit – zo goed mogelijk door te komen. Uiteraard bouwen we eerder aangeleerde oefeningen verder uit, leren nieuwe vaardigheden aan en helpen jou om te gaan met de puberstreken en balorige acties van je viervoeter.

Onderdelen zullen o.a. zijn:

  • Herkennen van de meer complexe honden- lichaamstaal
  • Leren hoe je hond leert (verschillende leerprincipes)
  • Contact oefeningen
  • Impuls controle oefeningen (zelfbeheersing: in spel, aan de lijn, met voer, etc)
  • Contact oefeningen
  • Gehoorzaamheidsoefeningen (zit, down, staan, blijft, hierkomen, volg)
  • Hand-cue
  • Vast en los

De cursus bestaat uit 10 lessen.

Kosten: 120,- euro

Je kunt deelnemen aan de jonge honden cursus als je de puppy cursus gevolgd hebt. Is dit niet het geval dan dien je eerst een aantal individuele lessen te nemen alvorens je evt. aan deze groepscursus kunt deelnemen.

De jonge honden cursus wordt dit najaar op zaterdagochtend, dinsdagavond en vrijdag ochtend gegeven.

Corona Virus:
Wanneer we i.v.m. het corona virus aan niet meer dan 3 of 4 mensen tegelijkertijd mogen lesgeven, zullen wij dit organiseren door zowel de grote van de groepen, als de les duur te halveren.
Wanneer we i.v.m. het corona virus helemaal geen groepslessen meer mogen geven, wordt er overgeschakeld naar online lessen. We doen dit via ‘zoom’. Hierbij wordt de hand-out gebruikt, waarin alle oefeningen stap voor stap uitgewerkt zijn incl. trainingsvideo’s. Er wordt geen lesgeld gerestitueerd en lessen kunnen niet in ingehaald worden.